Ook leuk

Delft voor Elkaar en Huszár treffen elkaar aan de stamtafel
Een gastvrije ontmoetingsplek voor mantelzorgers. Sociaal ondernemerschap staat bij Huszár hoog in het vaandel. Net als Delft voor Elkaar willen zij actief bijdragen aan een stad waar mensen zich thuis voelen. Daarom organiseren Delft voor Elkaar en Huszár, vanaf 25 september, samen één keer per maand een stamtafel voor mantelzorgers.
Goed doel
Stamtafel
Samen koffie drinken of een terrasje pakken is een ideale gelegenheid om op informele wijze anderen te ontmoeten. Tegelijkertijd is het een prima mogelijkheid om met elkaar in gesprek te komen en verhalen te delen. Twee dingen die voor veel mantelzorgers belangrijk zijn. Vanaf september  is de stamtafel bij Huszár, elke vierde maandag van de maand, het middelpunt van een inloopochtend voor mantelzorgers.
Een kopje gezelligheid
Delft voor Elkaar is blij dat zij in Huszár een partner gevonden heeft die een plek biedt waar mensen zich thuis en op hun gemak voelen. Dat is een voorwaarde om elkaar echt te ontmoeten. De stamtafel wordt dan ook meer dan alleen een gelegenheid waar mantelzorgers ongevraagd en onaangekondigd aan kunnen schuiven. Het wordt voor hen een gezellige ongedwongen ontmoetingsplek waar de koffie misschien wel vergezeld gaat van een lepeltje liefde en een wolkje geluk.
Meer informatie
De stamtafel voor dit jaar staat gepland op 25 september, 23 oktober en 27 november. Wil je je aanmelden voor het zomerterras of meer weten over de stamtafel, neem dan contact op met Delft voor Elkaar via administratie@delftvoorelkaar.nl of bel 015 760 02 00. Huszár is te vinden aan de Hooikade 13, 2627 AB Delft. Je kan ook een kijkje nemen op www.huszar.nl of www.delftvoorelkaar.nl.

Kinderhoek

KinderhoekKinderen zijn bij Huszár van harte welkom. We hebben een grote kist met Duplo, een door Anneloes gemaakt ‘muizenhuis’, krijtjes, kleurboeken en spelletjes. Er is een verschoonplek in één van de toiletten en er is een liftje voor kinderwagens. Op ons menu staan altijd drie gerechten
voor de kleintjes met als toetje uiteraard een lekker kinderijsje.


Picknick manden afhalen of laten bezorgen

Wij maken prachtige, naar wens gevulde picknickmanden die u bij Huszár Picknick mand
kunt afhalen of die wij op locatie kunnen bezorgen. Denk bijvoorbeeld aan een leuk boottochtje met de canalhopper (watertaxi) van Stichting Stunt. U kunt
opstappen bij ons voor de deur waar wij u heerlijke hapjes voor onderweg overhandigen (bootjes te reserveren op nummer 06-22 99 27 95, www.canalhopperdelft.nl). Picknickmanden kunt u bestellen bij Huszár 015-2626562 of via de mail naar reserveren@huszar.nl.

Mini bieb & platenspelerMini bieb

In onze gigantische boekenkast staat een verzameling prachtige boeken. Zonde om in de kast te laten staan.

Goed boek gevonden?
Ruilen mag!

We hebben ook een goed werkende platenspeler en een hele mooie verzameling vinyl platen.
Iedereen die het leuk vindt mag zelf plaatjes draaien! Draai en droom even weg.

Over Huszár

Café-brasserie Huszár bevindt zich in “Bacinol 2”, het voormalige hoofdkantoor van Koninklijke Fabriek F.W. Braat.
De Delftse ondernemer F.W. Braat stichtte een loodgietersbedrijf dat zich begin vorige eeuw ontwikkelde tot een groot metaalbedrijf dat stalen ramen, hekwerken en verwarmingsinstallaties produceerde voor klanten in heel Nederland.
hekGrote productiehallen verrezen buiten de binnenstad van Delft. Aan de Hooikade kwam een groot kantoor met administratieve ruimten en tekenzalen. Dit pand is uitgevoerd in de nieuwe zakelijke stijl, met invloeden van het werk van Frank Lloyd Wright. Uiteraard kreeg het stalen ramen uit eigen productie. Het hoofdtrappenhuis kreeg over de volle hoogte een decoratief glas-in-loodraam, ontworpen door de Hongaarse kunstenaar Vilmos Huszár.
de stijl vilmos huszar
Het gebouw huisvestte vanaf de jaren ’80 de Sociale Dienst van de Gemeente en werd later een bedrijfsverzamelgebouw voor creatieve industrie Bacinol 2 (de opvolger van Bacinol 1 aan de Wateringsevest dat moest wijken voor de spoortunnel).

21 maart 2012 opende café-brasserie Huszár haar deuren. De naam is ontleend aan de kunstenaar van het glas-in-lood werk Vilmos Huszár. Deze bijzondere, maar onbekend gebleven kunstenaar heeft nauw samengewerkt met Piet Mondriaan en Theo van Doesburg in de kunststroming ‘De Stijl’.
Een leuke bijkomstigheid is dat Huszár (in het Nederlands ‘Huzaar’) ook wel ‘soldaat te paard’ betekend. Tijdens het ontwerpproces kwam naar voren dat de grootvader van dit familiebedrijf vroeger heeft gediend als Huzaar. Zijn prachtige oude (mega uitvergrootte) foto is verwerkt in de glazen wand tussen het café en de havenmeester in. Opa houdt op deze manier ‘een oogje in het zeil’.

Bij Huszár kun je veel meer dan alleen maar eten en drinken. In en rondom Huszár gebeuren het hele jaar door leuke dingen die je niet wilt missen! Kijk hier links op de site voor meer info.